سینکهای ظرفشویی فلزی، رایج ترین و پرطرفدارترین مدل در کشور است. مدلهای فلزی بیشتر از جنس آلومینیوم، نیکل و کروم هستند؛ فلزهایی نقرهای رنگ و به نسبت سبک که از دوام خوبی برخوردارند. فولاد ضدزنگ، مس، چدن و فولاد متراکم هم از دیگر فلزات رایج برای ساخت سینک ظرفشویی هستند. همین فلز اولین نکتهای است که باید به آن توجه شود. معمولا بهترین انتخاب استفاده از سینکهایی از جنس فولاد ضدزنگ است: هزینه کم، سبکی و ساختاری محکم، مزایای این نوع سینکها هستند. البته خریدارانی که تنوع بیشتری از نظر رنگ و طرح میخواهند، میتوانند به خرید سینکهای چدنی بپردازند.
● ضخامت سینک
برای خرید سینکهای فلزی باید به ضخامت ورقه آنها دقت کرد. به عنوان نمونه در اغلب سینکهای خارجی برای نشان دادن ضخامت از اعدادی خاص استفاده میکنند تا سینکهای مختلف فولاد ضدزنگ را طبقه بندی کنند ۱۸ و ۲۰. هرچه این عدد بزرگ تر باشد ورقه فولاد به کاررفته در سینک، نازک تر است. بهترین انتخاب در این میان سینکهای ۱۸ است که در واقع ضخیم ترند. در صورت انتخاب سینکهای ۲۰ به بالا ممکن است در اثر مرور زمان و استفاده مستمر تورفتگی یا رد خراشهای مختلف روی بدنه سینک مشاهده شود. در واقع هر چه ضخامت سینک بیشتر باشد، بهتر است چون وزن بیشتری را تحمل میکند، دیرتر تاب بر میدارد و در مقابل گرما یا سرما مقاوم تر است.
● مقایسه سینکهای سنگی و شیشه ای
علاوه بر فلز سینکهایی از جنس شیشه، چینی شفاف و سنگ هم در بازار یافت میشود. مدلهای سنگی یا شیشهای با توجه به قیمت بالا و کارایی کمیکه دارند، برای مکانهای لوکس یا کارهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد. این مدلها در مغازههایی خاص به فروش میرسند و در دسترس عموم قرار ندارد.
مدلهای سنگی هم قیمتهای میلیونی دارند که با توجه به جنس سنگ و اندازه آن متفاوت است. اما مدلهای شیشهای قیمت کمتری دارند و از حدود ۴۰۰ هزار تومان آغاز میشود. در بیشتر موارد، چون سینکهای شیشهای متقاضی زیادی ندارند، باید مدل موردنظرتان را از بروشورهای تبلیغی انتخاب کنید؛ مدل آمادهای وجود ندارد. در مدلهای خاص در زیر شیشه سینک، فضایی قرار دارد که میتوانید با انواع وسایل تزئینی آنها را پر کنید و طبیعی است که قیمت آنها بیشتر میشود. از آنجایی که لک حتی یک قطره آب روی این سینکها خود را نشان میدهد و دائم باید تمیز شود، بیشتر به درد همان دکور فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی میخورد. پس گول ظاهر آنها را نخورید.
● ایمنی سینک
ایمنی سینکهای شیشه ای، چینی و سنگی بسیار کمتر از انواع فلزی سینک است و در صورت سقوط جسم سنگین امکان شکستن شان وجود دارد. پس اگر آشپزخانه شلوغ و پر رفت وآمدی دارید دور سینکهای چینی و شیشهای را خط بکشید. ضمن اینکه اگر بچه کوچکی دارید که دوروبر سینک میچرخد، بهتر است سینکی را انتخاب کنید که گوشههای منحنی داشته باشد. گوشههای تیز سینکهای فلزی باعث بروز حادثه به خصوص برای خردسالان میشود.
● سلامت سینک
تعداد و انواع سینکهای غیراستاندارد در بازار کم نیست؛ سینکهایی که سلامتی آدم را نشانه رفته اند. منگنز در مقایسه با آلومینیوم ارزان تر است و برخی از انواع سینکهایی که قانونی یا غیرقانونی وارد کشور میشوند، از این جنس اند. منگنز، فلزی سمیاست و استفاده از آن در وسایل خانه میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند! از ظرفی وجود منگنز منجر به کاهش مقاومت سینک در برابر زنگ زدگی نیز میشود. قیمت این سینکها ارزان تر از مدلهای استاندارد است از آن ارزانیهایی که بی حکمت نیست. این سینکها ساخت کشور چین است. بی شک سلامتی انسان آنقدر ارزش دارد که هنگام خرید، کمیدست و دلباز تر باشید و کالایی بهتر و معتبرتر را انتخاب کنید.
● سینکهای چندقلو
در مورد کاسه ظرفشویی سینک هم ۳ مدل وجود دارد: یک، دو و سه کاسه. در این مورد هم باید دقت کرد تا اندازه و حالت کاسه سینک ظرفشویی مناسب باشد: گودی کاسه و انحنای دیوارهها. انتخاب سینکها از این نظر به نیاز شما در آشپزخانه بستگی دارد. اگر تنها برای شست وشوی ظروف میخواهید از سینک استفاده کنید همان سینکهای کلاسیک یک قلو برای شما مناسب است. اما اگر میخواهید علاوه بر شست وشو برای خیس کردن سبزیها و میوهها یا جداکردن مواد غذایی قبل از شست وشو از سینک استفاده کنید، بهتر است سینکهای ۲ یا ۳ کاسه تهیه کنید.
مدلهای ۳ تکه ای، قسمتی باریک و کوچک در میانه ۲ قسمت اصلی دارند که میتواند به عنوان محل قرار دادن مایع ظرفشویی هم مورد استفاده قرار گیرد. البته راه آب رو دارد و میتوان برای شستن سبزی و حتی ظروف هم از آن استفاده کرد که البته باید بهداشت را در این زمینه رعایت کرد. سینکهای یک قلو ارزان ترین مدل در بازار محسوب میشود. میتوانید با حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان یک مدل داخلی آن را خریداری کنید. قیمت سینکهای ۲ قلو و ۳ قلو هم از ۱۵۰ هزار تومان آغاز میشود و قیمت مدلهای خارجی به ۳۰۰ هزار تومان هم میرسد.
● ابعاد سینک
در ابتدا باید دقت کنید سینک منتخب تان از لحاظ اندازه و ابعاد برای کابینت و آشپزخانه شما مناسب است یا نه! بنابراین قبل از هرکاری باید اندازه و ابعاد سه بعدی فضایی را که برای سینک ظرفشویی اختصاص یافته بدانید. همیشه بین ۵ تا ۸ سانتی متر از ۲ طرف فاصله در نظر بگیرید چون ممکن است هنگام نصب سینک مشکلات جانبی بروز کند. عرض سینکهای ظرفشویی ۵۰ یا ۶۰ سانتی متر است. طول سینکهای ۲ قلو کمتر از ۱ متر است؛ سینکهای ۲ قلو ۱ متر طول دارند و سینکهای ۳ قلو، نزدیک به ۱ متر و ۳۰ سانتی متر.
البته باتوجه به مدل سینک که دایرهای باشد یا چهارگوش و شرکت تولید کننده ممکن است این اندازه کمیبالا و پایین شود. پس قبل از سفارش کابینت، حتما سینک دلخواهتان را انتخاب کنید و اندازه آن را به سازنده کابینت بگویید. بهتر است سینکی را انتخاب کنید که با مساحت آشپزخانه تان متناسب باشد. سینکهای خیلی بزرگ در صورتی که رفت وآمد زیادی دارید، دست و پاگیر خواهند بود.
https://parsaplus.com/product-category/sink/